Trvalé zvýšení krevního tlaku po anestezii

Dobrý den, sice si nejsem jistý správným adresováním dotazu, ale : měl jsem celkem 3x anestezii různých typů, první lehká, nazval bych "udržující", druhá těžší, pomalé probouzení, obě bez problému, vše se mi vrátilo do původního stavu. Při třetí (laparoskopická operace oboustranné tříselné kýly) probuzení lehké, jako ráno po spánku, ale od té doby mám trvale zvýšený krevní tlak. Před operací 115/80 (můj běžný byl 105-120/70-80), po operaci a od té doby mám 130-150/80-95, je to už 6 let. Když se na to ptám doktorů, říkají, že to je věkem. Nepřijde mi logické, že bych během anestezie cca 1 a půl hodiny tak zestárnul a tlak se mi takto skokově zvýšil. V čem může být problém a lze to nějak upravit ? Životosprávu jsem nezměnil, málo soli i tuku, alkohol výjimečně . Děkuji

Odpověď odborníka:

Nepíšete kolik je Vám let ani jaké byly ty předchozí operace a ani jestli užíváte nějaké léky na ten zvýšený tlak. To jsou docela významné informace.
Anestezie a pooperační období mohou hypertenzi demaskovat komplexním mechanismem, jistě by stálo za to, udělat podrobné vyšetření jako klinické vyšetření, alespoň základní laboratoř, echo srdce a ekg. Pokud se tam nic zásadního nenajde, pak vezměte lék Nux vomica 9CH 2xdenně 5 granulí, je to lék podporující detoxikaci a je to i lék hypertenze přetížených lidí. cca na 1 měsíc. Pokud ani pak se tlak neumoudří, lékař - homeopat Vám jistě pomůže.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: