Tvar varlat

Dobrý den paní doktorko, Mám takový problém, mám ho podle mně už minimálně dva roky a až včera jsem to začal nějak řešit. Obě varlata mam zespoda jakoby do špičky a když na tu špičku sáhnu je dost tvrdá a bolí mně. Hned mě napadla rakovina, ale zase to si myslím, že je malá šance aby se mi vytvořila na obou varlatech ne? Jinak mně to vůbec nějak neotravuje, neomezuje, nebolí (pokud si to tedy nemačkám). Měl bych to nějak řešit? Za urologem se mi s tím moc nechce, protože jsem DOST velký hypochondr a chodím k doktorovi kvůli každé kravině. Jinak je mi 17 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši. Vaše varlata jsou nejspíš zcela v pořádku. Tvarové variace párových orgánů jsou v lidském těle běžným jevem - někdo má zas jedno varle větší než druhé, někdo je nemá umístěné ve stejné výši. Hold - každý jsme originální kousek. Návštěva urologa by byla zapotřebí, pokud by Vás začala varlata bolet spontánně, pokud by měnila tvar a velikost...

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Články: Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Klíšťová encefalitida...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Itálie, Španělsko, Řecko: víte, co musíte udělat před dovolenou?
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: