Úbytek svalů?

Dobrý den, jsem rok a půl po operaci chlopně. Podle doktorů jsem v pořádku a vlastně od jistých problémů mi neumí nikdo pomoct, tak se je snažím alespoň co nejvíce ignorovat a doufám, že odezní. Minule se mě kardiolog ptal, zda náhodou nehubnu, nechtěl jsem to dramatizovat, tak jsem řekl, že ne. Jsem taková ta hubenější postava. Žádný tuk, jen kůže, sval a kost. Ale už delší dobu pozoruji mnohem větší žíly než, kdy dřív. Nebojím se říct, že dvojnásobně. Především na rukách mám vidět každou kost. Neuroložka mi řekla, že na levém palci mám měkčí a méně svalu. Může to něco značit? Úbytek svalů, s tim související výraznější viditelnost kostí a žil. Na váze se to zas tolik nepriojevuje. Přitom neni důvod. Jím jako normálně. Od 18ti mám stejnou postavu. Neměl jsem kam víc hubnout, tuky nemám. Najednou jako by se mi ztrácely i ty svaly..snad rozumíte dotazu. Děkuji, pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel z Vašeho dotazu není jasná řada důležitých detailů (o jaký srdeční problém šlo, zda srdce po operaci funguje dostatečně, proč jste byl vyšetřen neurologem aj.), pozorujete-li ale úbytek svalů, je jistě vhodné, abyste to konsultoval podrobněji s Vaším ošetřujícím lékařem - příčin může být celá řada a může to být i příznakem některých dosti vážných onemocnění. Je potřeba, abyste problém řešil osobně s Vaším lékařem, takto přes poradnu se k věci bohužel těžko podrobněji vyjádřit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x