Účinek antidepresiv

Mám uzkostné stavy,jsem vyčerpaná,malé dítě se mi v noci mockrát budí.Byl mi předepsán Zoloft,brala sem 14 dní půlku,stav se mírně zlepšil a pak opět bušení srdce,motání,jako na kolaps,unava jako před nasazením léku...tak již 14 dní beru celý ZOLOFT 50MG.Kdy mohu čekat lepší účinek,kdy přejde bušení srdce?Nebo je to na změnu léku?Již dříve sem tento lék měla a fungoval...Neurol neberu,donedávna jsem kojila.Myslíte,že kdybych ho brala je mi již lépe?Je nutné Neurol k AD brát,nebo to zvládnu i tak?Děkuji za odpověd...

Odpověď odborníka:

Moniko, rozumím Vašim obavám a po navýšení Zoloftu na 50mg by bylo dobré dva až čtyři týdny počkat na efekt léčby, v případě akutní reakce s bušením srdce, s prekolapsovým stavem 1/2-1 tableta Neurolu 0,5mg může pomoci. Neberte Neurol však pravidelně kvůli možnosti vytvoření návyku. Jen v akutních stavech. Zoloft můžete po době 3-4 týdnů klidně zvýšit až na 100mg k dosažení rovnováhy a zklidnění neurovegetativního systému. Pravidelné konzultace s psychiatrem minimálně jednou za měsíc a případně podpůrná psychoterie jsou také na místě.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: