Údery do hlavy

Dobrý den, můj mladší bratr (14 let) byl přepaden a utržil několik tupých ran rukou do hlavy. Otřes mozku neměl (tvrdí, že nebyl v bezvědomí), nicméně druhý den ho bolela hlava. Byli jsme s ním na vyšetření, ale nic mu nezjistili. Rád bych se zeptal, zda tento incident může mít negativní vliv na jeho výkon ve škole a posléze při studiu... Jinými slovy, mohly tyto údery, které však nevedly k otřesu mozku, nějak poškodit kognitivní funkce? Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Otřes mozku může způsobit dočasné poruchy paměti a učení. Úraz proto nejspíše nebude mít vliv na studium, problémem může být případná "psychická újma", která se může těmito problémy projevit.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: