Ukončení antikoncepce - injekce

Dobrý den, mám asi zvláštní dotaz. Jde mi o to, že jsem asi 10 -11let užíval inj. antikoncepci (depo provera,poté sayana). Nyní mi ji pan doktor už nechce dát. Bohužel mi velice vyhovovalo, že nemám vůbec menstruaci a nedovedu si představit, že bych se s ní měla znovu "otravovat". Byla jsem na testech kostí i prsou a vše je ok.Letos mi bude 39 a nejraději bych dále tento přípravek užívala. Je opravdu nutné to ukončit?A ještě související dotaz, poslední inj. jsem dostala v září, prosincovou už bohužel ne. Menstruaci jsem ještě neměla, ale prý mohu otěhotnět? Je to tak? Příliš nám s manželem nevyhovuje kondom, ale musíme prý čekat na navrácení menstruace. Dá se toto řešit jinak?

Odpověď odborníka:

U sayany je účinek 14 týdnů, ale po takto dlouhodobém podávání by bylo vhodné na jednu mense vyčkat a poté není důvod,proč by jste nepokračovala příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: