Ulcerozni kolitida

PDobrý den, před půl rokem mi byla diagnostikovaná UC. Asi po 3 měsících terapie (Salofalk čípky a sulfasazalin tabletky) se mi zcela zlepšil stav ( pravidelná stolice bez krve a hlenu), pan doktor tedy mi řekl, že budu bez léků. Udělal dobře? Za 2 měsíce se mi to opět rozjelo. (neustále nucení na stolice, krev, hlen, časté vyprazdnování). Předepsal mi pouze čípky a mam si to brat ob den. Na konci prázdnin mám přijít na kontrolu. Chtěla bych se zeptat, zda delám správně, že piji heřmánkový, medunková čaj, koupila jsem si probiotika, mám doma i aloe vera tabletky a dnes jsem si koupila ascorutin. Mohu to vse brát? dělám správne? I ten ascorutin? Hledám po internetu nejake informace o alternativni medicine, tak chci zkusit vse. Nebo, zda by jste mi nedali radu jak zastavit alespon to krvácení. A chtela bych se jeste zeptat, zda antikoncepce ma na UC nejaky spatny ucinek na vzplanuti? Dekuji za odpoved. Hezky den přeji.

Odpověď odborníka:

Léčení ulcerozní kolitidy patří do rukou gastroenterologa, který dle aktuálního stavu a vývoje Vašeho onemocnění stanoví další postup. Pití čajů, užívání přípravků s aloe vera a probiotik je jistě vhodný doplněk léčby, ale základem zůstává léčba již zmíněnými preparáty od gastroenterologa. Ascorutin nemá na průběh onemocnění žádný vliv. O výběru vhodné antikoncepce se poraďte s gynekologem, kterému sdělte, jakým střevním onemocnění trpíte.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: