Úraz nártu

Před 14ti dny jsem si celkem nešikovně nakopla nárt o gauč tak že jsem na levou nohu nemohla vůbec došlápnout a tak tak jsem celý víkend hopsala po hraně nohy. Nárt mi celý otekl.Šla jsem tedy na chirurgii kde mi udělaly rtg a nic se nenašlo tak mi bylo doporučeno nohu chladit a nenamáhat..přes týden mi celý nárt dostal fialovou barvu a postupně se pod prsty vytvářely krevní sraženiny..po týdnu hrozné bolesti jsem šla na kontrolu stále po hraně nohy.. Otok sklesl jen modřiny zůstaly pod prsty a také jedna velká modřina ze spodu chodidla od prstů až k patě..doktor mě poslal znovu na rtg kde opět nic nebylo tak mi dal na týden nohu do dlahy a berle.. Týden uběhl hopsam o berlích ale nárt mě stále dost bolì i když na nohu nešlapu.. Modřiny pod prsty zmizely ale v nartu mě jakoby píchá a brní mě prsty...když pohnu prsty bolí to i dotyk na nárt bolí..zítra jdu na kontrolu a pravděpodobně na sundání dlahy. O co by se mohlo jednat když nic nalomeneho podle rtg nemám? Bojím se že budu dál pajdat jen po hraně nohy což je dost nepříjemné.. Navíc s malým prvňáčkem byl týden s berlemi dost obtížný - myslíte že by pomohla chodící sádra pokud to bude nutné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Hezký den Avji, byly Vám společně s dlahou nasazeny také injekce na ředění krve? Poku ne, obávám se trombozy v postiženém nártu, bylo by tedy vhodné rychle po sundání dlahy provést ultrazvuk žil na postiženém chodidle. O zlomeninu se asi skutečně jednat nebude, když 2 rentgeny nic neprokázaly, bolest a píchání mohou být způsobeny velkým otokem a krevním výronem. Zkuste nohu namazat např. gelem Heparoid. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: