Ureaplasma

Dobrý den, před týdnem mi zjistili pozitivní ureplasmata. Už delší dobu jsem měla problémy se záněty močových cest. V době kdy jsem to nevěděla jsem s partnerem měla pohlavní i orální sex. Já beru ATB a partner pujde na stěry. Chci se zeptat zda-li je možné přenesení infekce při polibku po orálním sexu. A zda-li by mě teď kdy beru ATB a u něj není prokázaná nákaza mohl polibkem nakazit?

Odpověď odborníka:

Můžete si Vámi popsanými způsoby skutečně infekci ureaplasmou navzájem předávat (tzv. ping-pongová nákaza), doporučuji proto přeléčení Vás obou antibiotiky, bez ohledu na výsledky Vašeho partnera. Někdy se pro zvýšení účinnosti doporučuje přidat multienzymové přípravky, např. Wobenzym nebo Apo-Curenzym.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: