Ureaplasma urealyticum

Patner byl na urologii, kde mu zjistili ureaplasmu a mykoplazmu. Nasledne nas oba prelecili Azibiotem. Po tomto preleceni melbpartner vsechny vysledky negativni ale me stale pretrvava ureaplasma. Proto mi doktor nasadil dalsi antibiotika a to Ofloxin. Je to na deset dni. Chtela bych se zeptat za jak dlouho ze mne vyprchaji. Protoze je zacnu brat zitra. A doberu je 7.7. Ale 9.7. Jedeme na dovolenou k mori. S temito leky se nesmi na slunce tak se chci zeptat zda mohu bez obav jet a jestli za ty dva dny antibiotika vyprchaji. Take bych se chtela septat jaka je sance prenosu na partnera pri chranenem sexu s kondomem. A take jaka je sance ze se s temito antibiotiky vylecim. Predem dekuji za Vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

Takže popořadě: pokud již antibiotika brát nebudete, tak na slunce samozřejmě můžete. Bariérová ochrana chrání sexuální partnery zejména před přenosem pohlavních chorob - čili i před ureaplasmaty. A poslední dotaz nemohu zřejmě zodpovědět k Vaší plné spokojenosti, neboť procentuální šanci na vyléčení Vám nikdo přesně nezodpoví. Pokud je bakterie citlivá, pak jistě léky zaberou, proto je také užíváte. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: