Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc, po roce co mám problémy s bolestivým pohlavním stykem, jedná se o pálení a bolest v oblasti vstupu, mi zjistila moje gynekoložka bakterii ureaplasma urealyticum. Problém je ale v tom, že předtím jsem byla dokonce u několika kožních lékařů, kteří mi dělali kompletní vyšetření a nic mi nenašli, ani moje gynekoložka mi nic nenašla, až teď po roce problému, byla prokázana tato bakterie. A tak se Vás chci zeptat, jestli je možné, aby se mi ta bakterie dostala do těla jiným způsobem než pohlavním stykem, například z vody, koupání se ve vaně po jiném člověku a podobně. Je možné, že předtím testy nebyly provedeny, nebo bakterie ještě nebyla natolik pomnožena, aby byla prokazatelná, ale já jsem se i dočetla někde v nějaké studii, že snad tato bakterie žije v pochvě symbioticky, chtěla bych tedy vědět, kde je pravda. Doktorka mi nasadila azithromycin, tak doufám, že se této bakterie zbavím, myslíte si, že tedy tato bakterie mohla být příčinou mojich problémů s pálením a štípáním u sexu? Předem velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ureaplasma urealyticum je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Předpokládá se, že až 10% kmenů ureaplasmat je rezistentních na některá antibiotika, proto se někdy mohou objevit i po léčbě znovu.Přenos je nejčastějí pohlavním stykem.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: