Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jaká je úspěšnost léčení ureaplasmy urealyticum. Před 2 měsíci mi lékař diagnostikoval tuto nemoc (Mycoplasma kultivace: ureaplasma spp kuti: poz>10ˆ4, M.hominis kultic. moč: poz<10ˆ4) s tim, že mi nasadil antibiotika Doxybene. Dnes jsem byl na kontrole a odebrali mi vzroky moči, takže uvidim za týden, jestli byla léčba úspěšná. Jde mi o to, že jsem včera měl pohl. styk s přítelkyní a praskl prezervativ, tak jsem patřičně nervózní, abych ji nenakazil i když už nemám žádné příznaky a cítím se jako zdravý. Je zpravidla léčba úspěšná, nebo spíše ne? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě se měla léčit i přítelkyně, při této infekci se musí léčit i sex.partner/partneři, a po dobu léčby sex.abstinence. Léčba úspěšná bývá.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x