Užívání citalecu

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Již přes rok užívám Citalec 20 tbl. Nyní jsem přestala užívat antikoncepci a chtěla bych otěhotnět. Ke svému psychiatrovi jsem přestala chodit a dávkování léků si snižuji sama. Z jedné tbl. jsem to postupně snížila na 1 tbl. týdně. Pokud otěhotním, může tento lék v tak nízkém dávkování ohrozit plod? Pokud jsem měla sklony k psych. nevyrovnanosti,je větší pravděpodobnost,že se u mne objeví poporodní depese? Předem děkuji za odpověď. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznám indikace k nasazení vašeho Citalecu a nevím ani, zda je ještě tato léčba nadále indikována. Proto doporučuji, abyste se ohledně pokračování léčby a otázky plánovaného těhotenství na svého psychiatra obrátila a postup s ním konzultovala.

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: