Užívání léku

dobrý den mám dotaz,léčím se u revmatologa který mi předepsal Trexan2,5mg,ráno 2prášky večer zas2 prášky jednou týdně,před tím jsem bralaMetoject50mg/ml který jsem již po delší době přestala snášet,měla jsem věrášku a tak mi dal lékař místo toho tyto prášky,dočetla jsem se ale v létáčku že je tam dost negativních jevů bojím se to proto brát nemohu si tím uškodit?mimo to beru na vys. kr. tlak,choliesterol,na pálení žáhy,tak se bojím jstli to není moc, sice lékař ví co beru ale v lékárně mi mění léky abych nedoplácela tak že beru jiné než mi doktor předepsal,píše se tam že to není dobré ani na ledviny,léčila jsem se také na urologii ale naštěstí již nic neberu ale bojím se abych si tím lékem zas neuškodila předem vám moc děkuji za odpověď s pozdravem ludmila

Odpověď odborníka:

Každý lék má v příbalové informaci popsáno množství nežádoucích účinků, tyto se však nemusí projevit u každého. U Vás je však užívání Trexanu (metotrexátu) patrně z důvodu revmatického onemocnění nutné. Při správné indikaci jde o dobře snášený a účinný lék. Ani užívání jiných léků - např., jak uvádíte, na cholesterol a tlak, není překážkou.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: