Užívání více léků

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala zda je vhodná kombinace léku Lexaurin 3mg, který užívám 1x denně ráno (abych nebyla tak zbrklá a neustále nepospíchala) už téměř 15 let. Asi před 3 lety se můj stav zhoršil tím že jsem občas plakala a vše si stahovala na sebe. Moje neuroložka mi předepsala Zoloft 100mg 1x denně a můj stav se zlepšil. Po prvním porodu před 26 lety mi zjistili vysoký tlak. V té době mě byly předepisovány léky, které jsem neužívala. Až před 7 lety jsem začala pravidelně 1x deně užívat Lozap H. Takže dnes užívám každé ráno, tabletku Lexaurinu, Lozapu H a Zoloftu, k tomu mám nadváhu a neustále sní bojuji. Občas si koupím nějaké pilulky na hubnutí. Asi tím jak stárnu si začínám uvědomovat kolik chemie do sebe cpu a že jsem jak nějaký starý důchodce. Letos dělám státnice a také užívám Gyngobilobu. Je to hrůza, co chtěla bych to nějak ustálit, doporučujete psichiatra ? Tam jsem zatím nikdy nebyla. Myslíte, že se dá ještě něco dělat a nějak to zlepši? Je kombinace těchto léků škodlivá? Lékaři, kteří mi předepisují léky samozřejmě za nic nemůžou oni neví co všechno beru. Velmi Vám děkuji za váš čas a Vaši odpověď, s přáním příjemného dne. Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nemyslím,že by lék na tlak a antidepresívum byly nadmíru..Jen od Lexaurinu bych neočekávala pravou pomoc/je vhodný jen na začátku léčby úzkostné deprese,než začně působit vlastní antidepresívum../Také od preparátu Gingo bych velký přínos nečekala!Možná by vedle léků byla vhodná psychoterapie-ať již psychiatrem nebo psychologem poskytovaná..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: