Úzkostná panická porucha-zvláštní příznaky

Vážená koncem srpna jsem přišel o práci a postupně se u mě začali projevovat psychické problémy pocit studu, selhání přes zlost, dopal, nenávist až ke křečovitým bolestem v oblasti břicha, divné pocity a nálady, děsivé a divné sny až k tomu že se necítím dobře ve vlastním těle-vnímám že mám úzké nohy, tělo-úzkost, dívám se na druhé lidí a vnímám je také divně malá hlava, tělo, nohy-pocit úzkosti dále mám úzkost jen na pomyšlení že jsem bez práce, nic mě nebaví a v dopoledních hodinách se cítím divně že nechodím do práce v noci je to lepší, čím více chodím tím je úzkost větší, léky beru,jsem z toho nešťastný, zoufalý, dokonce mám strach ze smrti nebo zbláznění se, všude hledám informace o nemoci a v brzké době půjdu na hospitalizaci na psychiatrickou kliniku do hk, také jsem měl dva panické ataky kdy jsem měl pocit na zbláznění nemohl jsem v klidu sedět ani stát, nevěděl jsem co se se mnou děje a tak jsem si ze zoufalství zavolal sanitu, dost nepříjemné 2 atak jsem prospal. Chci se tedy zeptat co se to se mnou děje, zda je správná léčba na klinice, o co se jedná v případě příznaku že se necítím dobře ve svém těle a lidi vnímám divně jde také o úzkost či je to něco jiného, nepomohla by třeba i hypnóza, mám i nějakou potlačenou zlobu z minulosti a potlačené touhy žít s partnerkou v jedné domácnosti, mít dobré zaměstnání, zájezdy a výlety místo toho žiji ve 39 letech bez partnerky ve společné domácnosti s matkou, nikdy jsem neměl sex pouze orální a teď jsem ještě bez práce, cítím se na dně a zoufale.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Vaše příznaky nemoci spadají do syndromu PAD ( panická úzkostná porucha). Ze své zkušenosti s klienty, kteří mají stejné nebo podobné příznaky jako Vy, vím, že toto prožívat je velmi nelehké a nepříjemné. Také Vaše symptomy podporuje, že jste příšel o zaměstnání, nemůžete sehnat novou, toužíte po partnerce, odstěhovat se od své matky a žít normální život se svou rodinou. Somatické příznaky se často projevují u tohoto onemocnění, stejně tak pocity na omdlení či zešílení. Někdy může pomoci, když začnete pravidelně dýchat, zavřít oči a myslet na něco příjemného, pokud to jde. Psychiatrická klinika ve FN Hradec Králové je velmi moderní a jsou tam odborníci, kteým věřím, že Vám pomohou. Domnívám se, že se Vám na klinice bude dobře a že se nastaví správná medikace. Ale musíte také na sobě pracovat podle toho, co Vám nabídnou za léčbu. Kromě léků, musíte věřit také skupinovým psychoterapiím. Také Vás dále navigují na psychoterapeuta, ke kterému byste měl blízko a mohl Vám nabídnout řešení Vaší situace z jiného úhlu. Děkuji Vám za Váš dotaz a důvěru a přeji Vám příjmený den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
panický strach a deprese | Od: Hanka | 6.11.2015 00:13
Dobrý den, dnes jsem již důchodkyně. V 18 letech jsem byla těhotná 3 a půl měsíce a šla jsem na přerušení těhotenství (dříve muselo vše přes komisi, proto tak pozdě). Asi měsíc po zákroku jsem si našla partnera s kterým žiji dodnes. Po roce a půl byla svatba a vše bylo v pohodě a těsně před otěhotněním si myslím, že od té doby mi začaly problémy jako: strach z marťanů, že mi odnesou, dušnost v dopravních prostředcích, v obchodech, vždy jsem to musela opustit a ulevilo se mi, pak se to zhoršovalo v uzavřených místnostech, třesem v noci a šíleným strachem i doma ze samoty a z úmrtí i když se o tom ostatní bavily, tak jsem se strachy potila a rudla jsem, tam kde mi bylo zle už jsem nikdy nemohla ze strachu. Psychiatr mi psal diazepam, nepomáhalo. V roce 1979 jsem byla v léčebně Lobči, potom mi bylo ještě hůř. Až před 10 lety jsem navštívila po letech psychiatra, beru antidepresiva a stal se ze mne jiný člověk, ale dodnes nevím přesný název mé nemoci. Děkuji Hanka
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: