Úzkostné nepříjemné stavy

Vážený Již od října trpím silnými úzkostmi, nyní mám hlavně pocit zcvrklého těla jako bych měl 20 kg a nebyl to já, neuvolněný jako by se do mně úzkost zakousla. Byl jsem na dvou psychoterapiích dali mi prášky eliciu a derin a v září loňského roku mě lékařka nejdříve vysadila neurol a citalec, které jsem bral cca 15 let a poté mě přesypala jinými prášky, děsivé sny, sny z minulosti šikana, výsměchy, zimnice, pocení, bolesti na srdci pod srdcem, mám za to že tento stav má za následek vysazení neuronu, snažím se jíst hodně ovoce, nepiji kávu a více chodím na procházky, rozum funguje normálně, kde je tedy zakopaný pes, chtěl bych být jako dříve. pozn -lidi vnímám jen jako hlavu i když vidím celé tělo a drobní lidé mi dělaji velké problémy, pocit zvrklého těla mám tak od začátku roku tj 2 měsíce od vypuknutí silné panické úzkosti. JSEM Z TOHO UŽ DOST ZOUFALÝ A NEŠŤASTNÝ !!!! jIRKA BROUMOV 40 LET

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. Píšete, že trpíte silnými úzkostmi a do jisté míry i změnami vnímání. Současně to vypadá, že se Vám špatně soustředilo na psaní dotazu (např. v informacích o sobě jste uvedl, že jste žena - přepokládám omylem, také celý Váš příspěvek je psán jakoby nepozorně). Vidím také, že jste do naší poradny psal již 4x, s tím samým problémem, a vždy Vám byla doporučena psychoterapie. Doufám tedy, že jste se o sebe v tomto směru postaral, a chodíte pravidelně k psychoterapeutovi - rozhodně na to máte nárok a časem Vám to pomůže. Také Vám doporučuji knihu Rogera Bakera "Jak překonat panické ataky". Současně bych nepodceňoval fakt, že se Vám špatně soustředí, hodně trpíte a občas vnímáte lidi zvláštním způsobem. Zvažte prosím s psychoterapeutem, jestli by pro Vás nebylo užitečné podívat se na tyto problémy ještě jednou a pořádně (tím myslím třeba týden nebo dva systematického léčebného programu v nemocnici). Je důležité, abyste se svými problémy nezůstal sám - když se Vám podaří o nich dostatečně mluvit s odborníky a stabilizovat užívání léků (třeba neurol by se neměl brát denně delší dobu, než několik týdnů), jistě se Váš stav zlepší. Přeji Vám hodně zdaru a hezký den.

Vladimír Marček, Ph.D.
Vladimír Marček, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické služby, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: