Úzkostné stavy

Již 10 let trpím úzkostí (GAD), vždy to přešlo, pak zas přišlo. Řeším to s psychologem,ale bezvýsledně.Jsem naprosto spokojená,v manželství i dítě super, vůbec nechápu proč to mám. Jakoby hlava je v pořádku,ale tělo reaguje jinak.Když mi začnou závratě,špatně se mi dýchá,zpotím se tak si říkám, že to nic není,jen panická porucha.Dýchám a jsem v klidu.Spouští se mi to už kdykoliv, bez jakéhokoliv podnětu...třeba na návštěvě si povídám a naráz bum a jeto.Nic si z toho nedělám, snažím se žít zdravě apd.fobie nemám jen snad z výšek.Nějak nevím co s tím. Dostala jsem Aurorix, myslíte že zabere anebo se to dá řešit třeba i homeopatiky?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Edit, trpíte-li generalizovanou úzkostnou poruchou a podstupujete už několik let psychoterapii, měla by se úzkost snižovat a postupně odeznívat. Pokud jsou ale tendence , že se Vám úzkostné potíže neustále vrací, tzv. relabují, bylo by vhodné přeléčit antidepresívem - standardně se používá sertralin nebo citalopram, případně venlafaxin. Z pomocných potravinových doplňků můžete vyzkoušt např. Persen forte tablety nebo Hypnox Stress Pro tablety, případě Anti-stress tablety. Bachovy esence tzv. Rescue kapky jsou také dobré nebo meduňka. V rámci psychoterapie bych doporučila kognitivně-behaviorální terapii.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: