Uzlina v podpaží

Dobrý den, už to bude pár dní co jsem si pod pravým podpažím nahmatal malou kuličku, která je tvrdá, nepohyblivá a nebolestivá. Podle popisů z internetu se domnívám, že jde o zvětšenou uzlinu, ale rád bych znal názor odborníků. Mohl/a byste mi prosím poradit?

Odpověď odborníka:

Štěpáne. Hmatný útvar v podpaží může teoreticky vycházet z různých tkání či struktur. Skutečně může jít o zvětšenou uzlinu (pak je vhodné zjistit příčinu aktivace uzliny), ale třeba také o ucpanou potní či mazovou žlázu, nahromadění vaziva aj. Bez možnosti přímého vyšetření to odhadnout nelze. Pokud tedy útvar do cca týdne nevymizí nebo by se objevily další příznaky (jako horečka, bolestivost ad.), obraťte se prosím na Vašeho praktického lékaře.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: