Uzlina v třísle

Dobrý den, nechci otravovat s malichernostmi ale mám zvětšenou uzlinu v pravém třísle 1,5 cm cca a nevím jestli ej to neobvyklé nebo ne. Uzlina mě nebolí jen když na ní tlačim a je hmatatelná hlavně když stojim když sedim tak ani ne. Dříve sem to tolik nepozoroval ale mám pocit že po sportu mi jakoby vylezla nahoru tak sem se chtěl zeptat jestli by mohlo jít o něco vážnějšího nebo jestli to mužu takhle mít od narození? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. 15mm uzlina už je celkem velká a chtělo by to pro jistotu vyšetřit. Ideální je asi provedení ultrazvuku třísel a vyšetření chirurgem, který stav zhodnotí. Většinou se nejedná o nic závažného a nález je ke sledování. Kdyby se však nějak zvětšovala nebo s tím byl jiný problém, musela by se odstranit a poslat na histologické vyšetření. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: