Uzliny na hlavičce

Dobrý den,mému 2letému synovi se asi před týdnem udělala boulička vzadu na hlavě byli jsme u doktora a ten nám řekl,že je to uzlina a že to nic není, tato uzlina se již zmenšila ale dnes se udělala hned vedle další velikosti fazole chtěla jsem se zeptat jestli by to mohlo souviset se štípancem asi od komára který má už asi přes týden také na hlavě a rozškrábal si ho.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, tato souvislost je možná, obzvláště pokud si syn štípanec rozškrábal. Uzlinky hlídejte, pokud by se Vám zdálo, že se zvětšují, kůže nad nimi je zarudlá nebo jsou bolestivé na pohmat, pak vyhledejte lékaře. V takovém případě většinou doplňujeme ultrazvukové vyšetření.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Alopecie
Články: Alopecie
Alopecie, holohlavost...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: