Uzliny v třísle a na krku

Dobrý den pane doktore, je mi 21 let a od 29.12. jsem si objevila v pravém třísle uzlinu, ze začátku mě dost silně bolelo celé tříslo. Zašla jsem k obvodnímu lékaři, který mi řekl, že jsem hubená a že to nic není. Asi po měsíci se mi zde objevila i druhá uzlina. Zašla jsem tam tedy znovu, moč byla v pořádku a klasické krevní testy ukázaly, že sedimentace je v pořádku. Bohužel ani s touto odpovědí nejsem spokojená a do teď mě to trápí. Gynekologické problémy mám, mám žlutý až hnědý zapáchající výtok, ale bohužel na gynekologii jdu až začátkem dubna, dřívější termín není možný. Další uzlina se mi objevila 7. 3. vzadu na krku. Mám nyní menstruaci delší než obvykle, místo 4 dní jí tento měsíc mám 9 dní. Pár dní zpět mě v pravém třísle začalo bolet znovu. Antikoncepci beru už 4 roky a dříve jsem nikdy žádné problémy neměla. Uzliny v třísle podle obvodního lékaře jsou elastické a pružné o velikosti hrášku, mě se ale zdá, že jsou mnohem větší. Na krku je uzlinka malá. Chtěla bych se zeptat, zda by to mohl být náznak nějaké gynekologické infekce nebo zánětu, popřípadě bych se vás chtěla zeptat, co by to mohlo být a kam se s tím obrátit, obvodní lékař i gynekolog mě většinou vždy odbydou. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jolano. Zvětšené uzliny v tříslech mohou být známkou infekce v oblasti kůže kolem genitálu nebo konečníku, infekce v oblasti zevních pohlavních orgánů. Mohou ale reagovat zvětšením při pravidelném vyholování ochlupení, není to nic neobvyklého. Nicméně pokud máte gynekologické problémy, řešila bych vše nejprve s gynekologem, následně, pokud by se po léčbě uzliny nezmenšily, pak bych doporučila návštěvu infekční ambulance. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: