Vaginální infekce

Dobrý den, i po přeléčení antibiotiky mi opakovaně v kultivaci vychází streptococcus agalactiae /sk.B/ a klebsiella pneumoniae. Protože léčba problémů již trvá dlouho a není příliš úspěšná, chtěla bych se zeptat, zda je bezpečné mít sex (samozřejmě chráněný) a zda bych mohla použít i Pharmatex. Případně, jsou jiné účinné možnosti léčby než antibiotika nebo globule? Moc děkuji...

Odpověď odborníka:

dobrý den, vleklé vagin.infekce jsou velmi časté. V ambulanci doporučuji ženám užívat tbl.Wobenzym min.3 měsíce, žehlit naplno vnitřek spodního prádla, globulema léčit akutní zánět, event.přeléčit i partnera(tablety perorální).Pharmatex je spermicidní krém, který použít můžete. Ale proti zánětu Vás neochrání.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: