Váha plodu

Dobrý den,poprosila bych Vás o názor. Jsem ve 37+4 týdnu (dle Pm) a chodím pravidelně do nemocnice na biometrii plodu. Před dvěma týdny měla dcera 1710 gramů,před týdnem 1730 a nýní po dalším týdnu 1792 gramů. Ozvy plodu jsou výborné,průtoky v normě musím akorát docházet 2krát týdně. Chtěla bych vědět,zda-li je váha opravdu tak nízká,a pokud ano jak se v takových případech postupuje. Děkuji a hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, váha plodu je opravdu nízká, nejspíše je problém v dostatečném zásobění placentou, na kontrolní monitory chodíte proto, aby se včas zachytily známky možného ohrožení plodu při selhání placentárnío oběhu. Nejspíše Vás v brzké době čeká indukce porodu. Nemám dostatek informací, ale miminko má nedostatečnou výživu a proto málo roste. Příčinu problému si ale netroufám odhadnout, důvodů může být mnoho.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: