Vakcína priorix

Chtěla bych se zeptat ohledně vakcíny Priorix mám jít se synem v 15ti měsících na očkování ovšem četla jsem,že vakcína má spoustu nežádoucích účinků které se projevují až 9 den po očkování a tak se ptám jestli je nutné očkovat živou vakcínou tak malé dítě nebo je lepší očkování odložit na pozdější věk u jedné paní se projevil u kluka dokonce autismus je to vůbec možné?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Chápu Vaše obavy, nicméně očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám je pro Vaše dítě velmi důležité, tato onemocnění jsou bohužel možnou realitou a mohou být pro dítě nebezpečné. Souvislost očkování Priorixem a autismu byla definitivně vyloučena. Vakcína může vyvolat nežádoucí účinky v podobě například zvýšené teploty 8.-10. den po očkování, jedná se ale o poměrně malý nekomfort v porovnání s tím, jaké zdravotní potíže by mohla přinést onemocnění, proti kterým vakcína účinně chrání. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: