Vakcína cervarix

Dobrý den, před týdnem jsem byla na 2.dávce vakcíny Cervarix. V očkovacím centru mi bylo sděleno, že již zhruba za týden či 14dní po aplikaci 2.dávky vakcíny je žena plně chráněna před hpv viry 16 a 18 a 3.dávka vakcíny již pouze zajišťuje její dlouhodobou účinnost. Je tato informace pravdivá a nemohu se tedy již zmíněnými hpv viry nakazit, nebo je ochrana účinná až měsíc po 3.dávce a v současnosti mne ještě plně nechrání? Děkuji Vám za odpověď!

Odpověď odborníka:

Obecně lze říci, že po očkování se tvoří první protilátky zhruba za 2-3 týdny a s každou další podanou vakcínou se počet protilátek zvyšuje. Proto po 2. dávce Cervarixu budete již dostatečně chráněna.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: