Varhánky na nehtech

Dobrý den (39 ), prosím Vás, já i můj syn (8 let ) máme varhánky na nehtech. Může jít o nějakou plíseň nebo o nedostatek nějakého vitamínu či stopového prvku. A druhý dotaz se týká gyn. rázu. Může nehormonální tělísko způsobovat alergii v podobě příšerného svědění kůže v oblasti břicha, zad a prsou? Po operaci žlučníku mi zjistili alergii na silonové stehy. Tak mám obavu, zda toto cizí těleso mi může taky přivodit alergii. Děkuji

Odpověď odborníka:

1) Pokud máte tyto problémy oba, může jít o geneticky podmíněnou onychodystrofii. Zkuste užívat alespoň 3 měsíce nějaký potravinový doplněk s methioninem, snažte se nemanipulovat vůbec s nehtovou kůžičkou. 2) Teoreticky o alergii jít může, zkuste užívat cca měsíc nějaké antihistaminikum, zda dojde ke zlepšení, po sprchování kůži denně promazávejte. Pokud ne, muselo by se tělísko vyjmout.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Články: Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Hepatitida C je poměrně...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Užívání léků proti bolesti si dříve či později vybere svou daň
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Články: Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Pokud si včas nevšimneme...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: