Varikokéla

Dobrý de,chtěl bych se vás zeptat,je mi 25 let a jsem po odstranění varlete klasický seminom a dále 4 cykly chemo.Na levém varleti mám varikokélu,lékaři o ní vědí,ale řekli že na to je čas že to nevadí.Chtěl bych se vás zeptat,jestli je varikokéla nějak nebezpečná a jestli sní nemůže vzniknout třeba nádor varlete.Děkuji vám za odpověd.Josef

Odpověď odborníka:

Z varikokély nádor vzniknout nemůže, je to vpodstatě taková křečová žíla v oblasti varlete. Ale může svého nositele ohrozit poruchou plodnosti, větší průtok krve v oblasti varlete vede ke zvýšení teploty a to není dobré pro vývoj spermií. (Ale nevím, jak jste na tom s plodností po terapii seminomu.)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: