Varikokela

Kdys nemuzu jit na mikrochirurgicku operaci protoze sem ze slovenska a zde nedelaji mikrochirurgicku operaci aspon sem nic nenasel tak jakou operaci by ste me doporucili kdys mam varikokelu 2-3stupna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázkou je, zda vůbec tuto operaci potřebujete. Samotná varikokéla není nutně indikací k operaci. Pokud není dostupná mikrochirurgická varianta, tak laparoskopická je nejlepší

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: