Vážený pane doktore! obr...

Vážený pane doktore! Obracím se na Vás s prosbou o radu. Již mnoho let (de facto od 15) trpím žaludečními potížemi, které gradovaly již 2x do vředů v jícnu.Nyní jsem 2 roky o přeléčení druhého vředu a potíže, které se objevili po vyhojení prvních nalezených (2 vředy naráz) se stále stupňují. Mívám bolesti nad žaludkem, myslím že opravdu v jícnu, které prostupují celým hrudníkem, zároveň obtížně polykám-při průchodu tekutin či soust se objevuje silná bolest(jak když zdravý člověk zhltne opravdu veliké sousto), vše je spojeno s plynatostí žaludku, při návalu bolesti mi doslova vyhrknou sliny, nastoupí reflex polknutí, žaludek při pokusu vše vyzvrátit často obsahuje buď nestrávanou potravu v neuvěřitelně kyselých štávách a nebo naopak pouze husté sliny-helny,na patře cítím zvláštní slanou chuť..nepomáhá ani anacyt, ani Lomac. V poslední době jsem opět přešla do kategorie nadváhy, stupňující nevolnosti stále "zajídám" , na gastru mi na potíže při poslední kontrole řekli a napsali do zprávy-má pocit sevření hrdla, ale bohužel konstatuji že sevření jícnu je reálné, důkazem budiž neuvěřitelně bolestivý průchod čehokoli do žaludku a někdy při pokusu zvracet i téměř neotevření se průchodu zpět... Nemyslím si, že se jedná o potíže čistě plynoucí z refluxu žaludku. Jak mám přesvědčit lékaře, že mi je opravdu zle, když žaludeční sonda nic nezjistí? Už se bojím se vyšetření opět dožadovat a poslední dobou mám podobné potíže ve slabší verzi již každý den hned po ránu. Pochopitelně se obávám nejhoršího, nicméně jsem zachytila ve vaší poradně i něco o Skluzné haitové hernii-nikdy jsem o tom neslyšela, nemohlo by se mě to týkat. Neěkolik let jsem vlastně měla popsané potíže jen občas-když od rána, tak 100% po celý den. Děkuji za odpověď. Mirka.D.

Odpověď odborníka:

Při hiátové kýle se dostává část žaludku přirozeným otvorem v bránici do dutiny hrudní k jícnu, kde je stlačována, působí reflux - návrat žaludečního obsahu do jícnu, bolesti, pálení žáhy, dýchací obtíže... Léčí se operačně. Tuto variantu by ale měl dobrý gastroenterolog či chirurg při vyšetření vyloučit. Pokud k vašemu lékaři nemáte důvěru, obraťte se ne jiného, třeba ve větší nemocnici.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: