Vedlejší účinky léků

Dobry den, muj pritel bere od konce rijna antipsychotika. Nyni jeden olanzapin na noc a jeden nejaky ,,povzbuzujici" rano. Od te doby co je bere nema vubec chut na sex, kdyz na to prijde tak ma zase problem s predcasnou ejakulaci. Chci se zeptat, jestli by pomohlo rict to jeho doktorce a jestli by treba zmena leku pomohla, nebo to delaji vsechny?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv mají nejen některá antipsychotika (některá jsou zcela bez vlivu), ale taky psychický stav. Pokud přítel bere kombinaci antipsychotik, je otázka, jak moc samotné psychické potíže narušují chuť, ale zejména zájem o sex. Část případného negativního vlivu antipsychotik lze "změřit" hladinou prolaktinu. Je ale otázka, zda v tomto ohledu šetrná antipsychotika mu budou stačit na základní onemocnění - to nedovedu odhadnout. Ale rozhodně by tuto informaci měl své lékařce říci, je důležitá. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: