Vedlejší účinky doxyhexalu - nervová porucha?

Před čtyřmi dny mi byla zjistěna infekce do nohy (zřejmě Borelioza) a dostala jsem 2x denně antibiotika DoxyHEXAL. Nyní po dvou dnech se ale vyskytnul vedlejší účinek - problém s viděním na dálku. Na věci v dálce nemohu zaostřit (zvláště nápisy), vidím dvojitě a vidím rozmazaně, teď už i na blízko. Stav se mění podle času a toho, na co se dívám. Často se dívám do mobilu - a pak když se najednou podívám do dálky nevidím nic jasně, jen rozmazaně. Byla jsem na oční a tam řekli, že je to v pořádku. Jenže problém s viděním se mi horší a teď už bych nepřečetla ani písmenka na tabuli. Nevím co mám dělat a bojím se (podle přečtení nežádoucích účinků příbalového letáčku) že "oslepnu" na trvalo. Že mi špatný zrak zůstane. Že se to zhorší a už nikdy nebudu dobře vidět. Co mám v tuto chvíli dělat? Co mi pomůže? Asi je problém v hlavě, chvílemi se mi motá a bolí mě oči. Hlavně po tom, co si vezmu antibiotika se mi zrak zhorší. Levé oko vidí hůř -rozdvojeně, než to pravé. Prosím, je možnost že se oči sami dají dopořádku?

Odpověď odborníka:

Pokud máte pocit, že určitý lék Vám dělá potíže, je vhodné co nejdříve kontaktovat lékaře a dohodnout se s ním na změně medikace. Pokud bylo oční vyšetření v pořádku, nežádoucí vedlejší účinek léku se nabízí. Doxycyklin sice v základním spektru nežádoucích poruchu zraku uvedenou nemá, ale vyloučit to jistě nelze.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Doxyhexal | Od: Oldřiška Florusová | 9.11.2016 19:46
Dobrý den,už 8 den mám tyto
antibiotika a začala jsem mít
třesavku a bolí mě všechny
klouby.Je možné že je to z těch
léku.Děkuji
reagovat
re:Doxyhexal | Od: uLékaře.cz | 10.11.2016 10:07
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: