Velikost plodu

Dobrý den ráda bych se zeptala jsem 29+1 tt a dnes jsem byla u dr na ultrazvuku a mám psané že je malý plod váží 1007g je to nějaké nebezpečí pro miminko nebo je ta váha v tomhle týdnu v normě?jinak je prý vše v pořádku děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velikost plodu není nejdůležitější parametr, důležité je, že i ostatní vyšetření jsou v normě. V této době miminku nehrozí žádné nebezpečí. Velikostně odpovídá cca o 1 týden méně. Velikost plodu však bývá ovlivněna také dědičností (malí rodiče nemívají velké děti)

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: