Velké bříško plodu

Dobrý den, z ultrazvukového vyšetření plodu v 37. týdnu vzešlo, že má nenarozená dcera má oproti průměru větší bříško (hodnota udávaná na 39. týden...). Prý toto ukázal již předcházející ultrazvuk. Na můj dotaz, zda a co to může znamenat mi lékařka nebyla schopna odpovědět, pouze zkonstatovala, že některé mají větší hlavu, ruce nebo nohy, to mé má prý větší bříško... Mohla byste mi, prosím, podrobně vysvětlit, zda a jaký to může být problém, event. s jakou příčinou spojený. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi pravděpodobně bude Vaše dcerka zcela zdráva. Pouze z údaje, že je bříško větší Vám nedokážu mnoho vysvětlit - důležité je, aby byly orgány děťátka v pořádku, ale to zřejmě jsou, to by Vás lékařka upozornila. Vhodné by bylo udělat dítěti ultrazvuk bíška po narození, aby se potvrdilo, že se skutečně jednalo pouze o odchylku a vše je v pořádku. Vaše lékařka má pravdu v tom, že každý člověk je trochu jiný a nemusí se vejít do statistických tabulek. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: