Velke dlouhodobe bolesti

Dobry den, jiz tak 3 rokem me trapi ukrutne bolesti hlavy. Pred tremi lety jsem mela ze stipnuti otravu krve, mela jsem penicilin. Byl mi delan test na boreliozu, IgM-negativni, IgG-pozitivni. Od te doby mam porad potize, unava, slabost, spavost, bolesti hlavy, ztuhla sije, nemohu otocit hlavou ani ji polozit na prsa, mam krece, brni me nohy i ruce, obcasne zatmeni pred ocima, zacne me cukat pod okem. Uz v prosinci jsem zacala silene a nevysvetlitelne i zvracet. Sumi mi dokonce v hlave, ale sumet me v ni zacalo az po tom, co me odvezla rychla 7.1.2015. Od te doby je to jeste horsi, z mich problemu usoudili, ze to je tetanie. Potom me odvezla znovu 11.1.2015. Delali mi CT hlavy, EEG hlavy a nic nenasli. Ty horsi bolesti hlavy a sum zacali ale az po tech vysetrenich. Dnes uz je unor a ani vcera jsem opravdu nemohla vubec hlavou otocit a kdyz jdu tak si pripadam jako "po 10 pivech". Me problemy jsou horsi a horsi. Doktorka se mnou nic nedela, mava nad tim rukou. Mela mi udelat jeste jednou test na boreliozu (nabrat znovu krev), ale to se neuskutecnilo. Prosim o vysvetleni co mam delat, jak postupovat. Mockrat dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie. Uváděné potíže- bolesti vázané hlavně na pohyby krkem ukazují na problém nejspíše v krční páteři. Je dobře, že provedené CT hlavy a EEG k vyloučení ev jiných zdrojů bolestí v hlavě. Nálezy boreliových protilátek se zvednutou hladinou jen IgG ukazuje spíše jen na kontakt s borelií v minulosti. Při došetřování potíží by ale kontrola byla dobrá,zda se hodnoty nezvýšily. Pokud by bylo podezření na postižení nervstva a mozkových obalů , muselo by se ale provést vyšetření nejen z krve ale i z mozkomíšního moku. Tj za krátké hospitlizace na neurologii nebo infekci - lumbální punkce a odběr na vyšetření. Jedná se o běžný výkon, ale je dobré po něm do druhého dne ležet. Doporučuji tedy zatím- zaměřit se na krční páteř.Pokud nebyl tak i RTG. Vyšetření i k nalezení a odstranní blokád , které mohou bolesti působit, šetrné analgetika- např Paralen, ev i intirevmatika- Brufen 4Oo 2xd. Krátce, nebo připotížích , po jídle a pokud nejsou žaludeční potíže. Také lokálně prizznitzův zábal na šíji. Na zvýšenou nervosvalovou dráždivost hořčík 2x 0,5 g. Po vyšetření krční páteře i ev vhodná šetrná RHB. Dále při nelepšení celkové neurologické přešetření, včetně nových odběrů krve . zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: