Velké rozdíly tk v lhk a phk

  • Dotaz od: Ing. Zdeněk
  • Publikováno: 12.5.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám 2,5 roku po operaci 3-nás. bypassu, plastice mitrální chlopně a MAZE proceduře. Nyní po prodělaném zápalu plic mi diagnostikovali mnohočetný myelom a absolvuji ambulantní chemoterapii. Při měření TK mi pravidelně naměří na L cca 88/55, na P 150/85. Subjektivně nic nepociťuji. Co může být příčinou těchto rozdílů a jak bych měl reagovat? Děkuji za radu, Zdeněk

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodné vyšetření na kardiologii nebo angiologii. Mohlo dojít ucpání cév a krev si musela najít jinou cestu. Tento rozdíl můžete mít dlouhodobě, ale až nyní jste si toho všiml. Nejde o nic závažného, pokud nemáte jiné potíže

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: