Velmi nízká váha

Dobrý den. Jmenuju se Petr, je mi 20 let a léčím se na štítnou žlázu (chybí mi jeden lalok od narození). Užívám euthyrox 50 mg 1x denně. Chci se zeptat, zda je možné nějakým způsobem přibrat ? Má doktorka na endokrinologii výslovně řekla že ne, že maximálně s věkem a ani od toho si nemám moc slibovat. Já však doufám, že to nějakým...jakýmkoliv způsobem jde. Proto se zkouším obrátit na Vás ve snaze mi něco poradit, případně potvrdit názor mé lékařky. Opravdu ze sebou nejsem spokojen, rád bych nabral alespoň 7-15 kg, jen netuším jak. Měřím 197 cm, vážím 76 kg, sportuji 2x až 4x týdně, jím pravidelně ve velkém množství. Budu moc vděčný za každou radu a pomoc byť jen sebemenší. Nechce se mi věřit, že není žádné řešení. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obávám se, že nijaké zdravé řešení opravdu není. To, že jíte pravidelně a sportujete je to nejlepší, co můžete dělat. Pokud byste chtěl nabrat svalovou hmotu, ideálně se poradit s nějakým trenérem v posilovně. Nabrání tukové hmoty Vám samozřejmě doporučit nemohu. Pokus se jinak cítíte zdráv, nejsou žádné příznaky vysloveně hubnutí, snížené výkonnosti nebo špatného vstřebávání živin, bude se nejspíš jednat jen o Vaší genetickou predispozici k tomuto typu postavy. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x