Velmi nežádoucí účinky - pomoc

Dobrý den, potřeboval bych poradit v mém problému. Měl jsem problémy s močením a tak jsem šel k doktoru. Po mnoha vyšetření mi zjistili chlamidii +++. Má první otázka, jak závažné to je? Dá se to říci dle tohoto označení? Prý probíhá infekce a dostal jsem Doxybene na 3 týdny. Co jsem ale četl nějaké diskuze, obávám se aby to nebylo také chronické (trpím na prudušky, bývám unaven, bolí mne hlava a zhoršuje se mi zrak-mám brýle). K léčbě jsem přistoupil zodpovědně, koupil jsem si něco na imunitu s Cčkem a dále Imunyl Colfor (laktobacili - beru mezi prášky a hlídám hranici 3h před a po), mám také další doplněk probiotik (Acidophilus) a Wobenzyn (3x5tablet), který prý pomáhá v léčbě. Problému, kterého jsem se obával je to, že mívám reakci (asi kvasiknovou) na penisu (zarudnutí) při lécích jako Augmentin a Deoxymykoin. Na to jsem používal krém Imazol. Doktorce jsem to říkal, ale trvala na tom, že potřebuje abych bral tyto léky a když něco bude, ať za 14 dní přijdu. Z prevence jsem se mazal imazolem .. vše se zdálo v pohodě a najednou 5tý den mi začalo rudnout ústí možové trubice. mazal jsem dál a pokračoval v braní léků, ale spíše se to zhoršuje .. nyní beru léky 8mí den a lepší to není .. naopak mne to nateklo, zrudlo a začínám mít problém s močením. Divné je, že jinak na penisu oproti předchozím vyrážkám nic. Čím to může být? Léky nezabírají a zhoršuje se to, nebo naopak zabírají až moc a nebo je to reakce na ty ATB, reakce na Imazol? Nevím co s tím. Poradí mi někdo co dělat víc než vysadit léky a doufat? Jestě dodám, že jsem nějaký nachlazený a tak jsem asi 2 dny užíval ACC s vitamínala a až později jsem se dočetl, že může být nějaká reakce .. i když nikdy takovou. Please pomoc ..

Odpověď odborníka:

Otok, zarudnutí ústí močové trubice a obtíže při močení jsou známky probíhajícího zánětu v močové trubici. Nepůjde o alergii na antibiotika, ale může být např. přemnožená kvasinka či jiné bakterie na sliznici močové trubice. Hodně pijte, např. řepíkový čaj, aby došlo k vyplavení příp. nežádoucích patogenů z močových cest. Pokud se během víkendu obtíže nezlepší, kontaktujte v pondělí vašeho lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: