Více problémů (22 let)

Dobrý den ! Měl bych dotaz... Nedávno jsem měl podezření na mykotickou infekci nebo pohlavní nemoc , tato možnost byla vyloučena stěrem a odběrem krve (ale byli zde příznaky jako bělavý výtok , pálení či řezání při močení , zarudnutí ústí močové trubice , pocit nedomočení mám už delší dobu , také často trpí na hemeroidy (nebo se možná jedná o fysuri)..Také trpím na bolesti kloubů a špatné hojení ran..Teď k mému problému. Myslím si že je se mnou něco v nepořádku. Jsem často unavený , občasně mě bolí varlata (ale jen lehce) také , mě bolí noha v oblasti genitálu z vnitřní strany. Je to spíše vystřelovací bolest. Také trpím na občasnou bolest podbřišku...Varlata mám poměrně ve stejné výšce ale trochu sestouplé jedno je , levé varle se mě zda o dost větší než pravé.. Z boku penisu (kde se spojuje "penis s varlaty") má jakoby takové žíly , je jich tam dost , občas mám jakoby varle nateklé (ani ne nateklé spíše naplněné tekutinou (ale ne vždy) většinou se vše z lepší po chvilce ležení. Nevím zdali je toto vše normální nebo by se mohlo jednat o varikokélu , hydrokélu či spermatokélu , nebo cevní či odlišné onemocnění. V dětství jsem prodělal chirurgická zákrok varlat , kde mě je navrátili z podbříšku zpět do vaků varlat. Také se mě stane že většina ejakulovaného spermatu je bezbarvá/lepkavá a občas také s hrudkami červovitého tvaru (což je nejspíše dáno tím že sperma je před ejakulací rosolovitého tvaru. Ale vždy je bílé nebo bílé s příměsí bezbarvé tekutiny. A měl bych ještě jeden dotaz , je normální že sperma z vy-ejakulované bílé barvy po čase (zaschnutí) změní barvu do odstínů oranžové , hnědé a tmavší ? Vyděl jsem už mnoho dotazů na tohle téma (všude různě na internetu) ale nikde zodpovězen dotaz. popřípadě bych mohl dodatečně zaslat foto a označit v kterém místě jsou ty žíly. Vím že bych si měl zajít k urologovi , ale už po doktorech lítám delší dobu a známý mě mají za hypochondra. Děkuji za rychlou odpověď :)

Odpověď odborníka:

Vaše potíže jsou dost nespecifické a v úvahu připadá většina diagnóz, které jste zmínil. Doporučuji Vám návštěvu urologie, protože změny velikosti varlat a bolesti by měly být vyšetřeny vždy! Co se týká kvality spermatu, tak je individuální. Za patologické je považována příměs krve, nazelenalá barva a zápach spermatu. Barva bílá až nažloutlá je normální.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: