Vliv a přetrvávání léků

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o informaci ohledně vlivu a přetrvávání antibiotik KLACID SR v těle při plánování těhotenství. V pol. ledna 2011 jsem podstoupila odstranění nosních polypů laserem v celkové narkoze, poté mi byly předepsány tyto léky: KLACID SR, 1x denně, celkem 42 tablet a nosní sprej NASONEX. Prosím Vás o informace, za jak dlouho je bezpečné začít plánovat těhotenství od vysazení výše uvedených antibiotik a též nosního spreje. Případně též jaká jsou rizika podávání tohoto léku (KLACID SR) k plánování těhotenství. Vzhledem k nežádoucím účinkům tohoto léku (zvýšené hladiny jaterních enzymů, snížení počtu bílých krvinek nebo krevních destiček atd.) Taktéž vliv nosního spreje NASONEX - ohledně látky patřící do skupiny kortikosteroidů. Stejný dotaz je k léku SUMAMED 500mg, 3 tablety, po 24 hodinách - tento lék užíval manžel. Zároveň jestli je možné nechat si naordinovat Vakcínu proti klíšťové encefalitidě FSME-IMMUN 0,5ml BAXTER, kdy 2.dávka by proběhla v případném počátku těhotenství.) Děkuji a s pozdravem, Bauerová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto léky (antibiotika) se vyloučí z těla do několika dnů po ukončení jejich užívání, nebojte se (oba s manželem). Kortikoid Nasonex je místní, nemá celkový vliv v organismu,takže také pár dní a je pryč. Očkování, pokud byste byla těhotná, by se muselo přerušit, obecně se v těhotenství prostě neočkuje. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: