Vlhký kašel - augmentin duo

  • Dotaz od: Markéta K.
  • Publikováno: 21.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dcera 2 roky, ještě nikdy nebyla nemocná, již druhý týden kašle, jeden den měla teplotu, rýma. Od minulého pátku po prohlídce u lékaře bere Jitrocelový sirup. Dnes jí lékař předepsal Augmentin, prý pro jistotu, že kašel trvá dlouho. Jinak na poslech je dobrá, ani v krku nic nemá. Je Augmentin nutný ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Samozřejmě hlavní důvod pro nasazení antibiotik bývá pozitivní nález z výtěrů z krku či nosu či nález v krevním obraze. U vašeho dítěte se asi tato vyšetření nedělala a proto lékař nasadil antibiotika empiricky, dle svých zkušeností. Někdy je výhodnější nasadit rovnou antibiotika než trápit dítě bolestivými krevními odběry a čekat min. týden na výsledky kultivace. Ale nejlepší by bylo probrat vaše pochybnosti přímo s ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: