Vliv hormonů na otěhotnění

Před 11 lety mi byla odebrána štítná žláza, nasazeny leky Letroch 100 a Thyreotom. ( ten se ale přestal vyrábět ) . v unoru na probhlídce mi bylo sděleno, že ted budu brát pouze Letroch 100 - 1 denně a pak se uvidí. Na začátku srpna jsem byla na prohlídce u mého endokrinologa a byly mi sděleny hodnoty T4 : 11,2 a TSH 23,208 což je prý šílené. Pan doktor mi zvýšil Letrox ze 100 na 150 - 1 x denně. Může to mít vliv na to , že se snažíme již delší dobu o dítě a nedaří se nám. A další otázečka, jak dlouho trvá , než se hladina hormonů v těle srovná . Děkuji mnohokrát za odpověď Drgová

Odpověď odborníka:

Hormony štítné žlázy a tudíž i její poruchy mohou mít výrazný vliv na otěhotnění, takže je to jedna z možných příčin dosavadního neúspěchu....
Vyčkejte do další kontroly (1/4 roku, nebo 1/2 roku) - to už by se měla hladina srovnat.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: