Vliv hpv na vývoj plodu

Pane doktore, mám jedno zdravé dítě. Nyní jsem těhotná a u plodu je zjištěna závažná vývojová vada. Moje lékařka mi zjistila zvýšenou hladinu HPV. Je možné aby byl vývoj plodu ovlivněn HPV? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, papilomaviry obecně nezpůsobují vrozené vady, některé jejich typy však ohrožují novorozence při průchodu porodními cestami.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: