Vnější hemoroidy

Dobrý den, před týdnem jsem zjistila, že mám vnější hemoroid, tak jsem ho začala mazat mastí Faktu a poté užívat i čípky. Nyní tam mam stále na dotyk bouličku, ale už to nebolí ani nesvědí ani na dotek. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho to zmizí. U masti je napsaná léčba 2 - 3 týdny. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den- dle všeho jste skvěle zaléčila jednu z komplikací hemorhoidálního syndromu- tzv. trombosu análního sinu. Hemorhoidální pleteně jsou fysiologicky přítomny, za určitých okolností zde však dojde ke stagnaci krve, cévy se rozšíří a vznikne sraženina, zánět cévní stěny se pak opravdu hojí i několik týdnů. Je dobré dbát na pravidelnost stolice a přiměřenost hygieny kůže konečníku. Po zmírnění obtíží bych doporučila podstoupit proktologické vyšetření - provádí je specializovaný chirurg nebo internista, slouží k objektivizaci individuálních poměrů v oblasti cév konečníku.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
Články: Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
V České republice kouří...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: