Vnímání pohybů v těhotenství po sekci a při nadváze

Měla bych dotaz ohledně vnímání prvních, ale i následných pohybů miminka v těhotenství. Jsem podruhé těhotná, nyní 20 tt, první těhotenství ukončeno akutní sekcí pro nepostupující porod. Při ultrazvuku ve 20t bylo vše v pořádku, jen paní doktorka říkala, že je zhoršena kvalita zobrazení díky jizvě po sekci a vzhledem k tukové vrstvě na břiše. Mám nadváhu, cca 20 kg, kterých se mě bohužel po prvním těhotenství usadilo zejména na břiše. Proto by mne zajímalo, zda tuk na břiše může ovlivnit vnímání pohybů. Zatím jsem cítila pohyby jednou, asi před čtyřmi dny, od té doby nic. Nechtěla bych se do budoucna obávat, že necítím pohyby, proto by mne zajímalo, jestli má nadváha vliv na vnímání pohybů. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vliv na vnímání pohybů plodu samozřejmě má vrstva tukové tkáně. Čím bude miminko větší, budete cítit pohyby častěji.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: