Vřeténovitý svalek

Dobry den, mám bolesti levé ho lýtka a stuhlou a bolavou nohu kolem kotníků a paty. Byla jsem na rtg a na zprávě je napsáno cituji: STP fraktuře diafyzy fibuly v dist. třetině s extrémním vřetenovitým svalkem nehomogenní struktury. Můžu se zeptat, co to znamená, případně, jak se to dá léčit. Jsem objednaná na ortopedii, tak jsem zvědavá na co se mám těšit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se jednlo o čistou zlomeninu fibuly, lýtkové kosti výše nad kotníkem, popisována diafyza, léčba není nijak potřebná, svalek , který se vytvořil se postupně odbourá a kost se upraví. Je třeba podotknout, že na příklad u pomalu se hojící zlomeniny holenní kosti se naopak fibula, lýtková kost , úmyslně přerušuje, aby se holenní kost dobře zhojila. Pokud jsem vašemu popisu dobře porozumnl tento spirálový svalek lýtkové kosti léčbu nevyžaduje. Kontrola na chirurgické ambulanci je vhodná pro zhodnocení funkce hlezenného kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Články: Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Jako "na houpačce", to je v...
Jaké jsou nejčastější důvody bolesti při sexu a jak se s nimi vypořádat?
Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Články: Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Milování většinou bývá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: