Vsv crt

Dobrý den, mám VSV, ccTGA, po Senningově korekci v roce 1991, pro kalcificaci pulm. homograftu jeho výměna v roce 2009. Nyní mi byla objevena trikuspidální (v mém případě systémová) regurgitace IV. stupně s ERO asi 45mm2. Cítím se fit, VO2 max mám 36,1. Čeká mě resynchronizační léčba "budíkem". Chci se zeptat, zdali jeho implementace sníží progresi dilatace systémové pravé komory a tím pádem zmírní i regurgitaci a jaký je výhled do budoucna, ačkoli je mi jasné, že vzhledem k unikátnosti vady nejsou relevantní data. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výhled do budoucna Vám asi nikdo neřekne. Zkusí se resynchronizační léčba a bude se dále sledovat vývoj trikuspidální regurgitace. Váš problém je specifický, proto vše bude nutné konzultovat s Vaším ošetřujícím kardiologem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: