Vteřinové "bezvědomí"

Vážená paní doktorko, pane doktore, je mi 23 let, nekouřím, alkohol piji minimálně, drogy nikdy žádné. Jednou, když jsem byl málo vyspalý, pracovně vytížený a dlouhodobě vystresovaný - cca v 18 hodin jsem odpoledne upadnul cca do hodinového bezvědomí. Probral jsem se pomočený, kousnul jsem se do jazyka. Po té se mi to stalo ještě jednou cca před rokem. Neobtěžuje mně to, když spím nějakých 7 - 8 hodin a nejsem dlouhodobě vystresovaný. Co mně ale více obtěžuje - jsou moje "stavy" po konzumaci většího množství alkoholu. Např. piji z pátka na sobotu a v sobotu krom toho, že mně bolí hlava mám problém s tím, že mám něco jako vteřinové výpadky vědomí (?) a před očima mám černo. Když mám něco v rukou upustím to. To se mi také stává, když jsem vystresován a probudím se v noci a jdu na záchod. Takové to vteřinové výpadky. Moje práce je hodně o komunikace s lidmi, a když s nimi mluvím na schůzce občas se mi stává, že se zakoktám a to se mi dříve nestávalo. Přemýšlel jsem, jestli by na toto nepomohla jóga, meditace a různé takové způsoby "vyčištění" mysli. Rodiče si nejdříve mysleli, že to je epilepsie, a poslali mne za vyhlášeným místním neurologem, který ordinuje i v neděli. A stále něco studuje co se týče oboru. Povídal si se mnou o mém životě, práci, koníčkách atd. a udělal vyšetření, a nic nenašel. A poté mi nevadí blikající světla, rychlé střídání obrázků či změny světla a podobné jiné věci. Než půjdu za doktorem, raději se zeptám tady Vás, jelikož kdyby se epilepsie potvrdila či něco jiného, zapisovalo by se to hned do kartotéky, a byl by to zřejmě velký zásah do života, a to si chci naplánovat a promyslet. Nebo by mi nakázal dlouhodobě brát léky, a to také vidím jako velký zásah do života. Řidič. průkaz, změny živ. poj., práce atd by se vše komplikovalo. Jen nevím, co od tohoto mám očekávat, či se bát. Co s tím dělat a tak. Chci Vás tedy poprosit o radu, co s tím? Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Popisované potíže mohou být skutečně projevem epileptické aktivity. Nechápu, proč při vašich problémech pijete větší množství alkoholu. Neměl byste totiž pít vůbec. Tedy začněte abstinovat, dbejte na denní režim s dostatkem spánku. O nasazení léků musí rozhodnout váš lékař. Pokud budete mít negativní EEG, nemyslím, že přijdete o řidičák. Nemyslím také, že by se váš život nějak zásadně změnil.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: