Vtíravá myšlenka

Dobrý den. V dětsví se mi objevila příhoda, že jsem musel kontrolovat jestli polykám, v zápětí myšlenka odezněla. Asi před měsícem se stejná myšlenka objevila znovu, narušila mi psychiku a stále se mě drží. Mohu polknutí potlačit, ale ne na dlouho, začne se mi zvedat žaludek a svírat krk a nakonec polknu. Snažím se myšlenku potlačit, ale ona se stále vrací, je to velmi obtěžující, zhoršuje to koncentraci a vyvolává permanentní napětí, zhoršen spánek, nechutenství, nedokážu "vypnout". Psychiatr nasadil AD Cipralex, prý by mělo dojít k úlevě. Beru to týden zatím se nic neděje, snažím se s tím nějak vyrovnat, ale prozatím je to velmi stresující, mám strach, že se toho nezbavím a z toho stresu se zblázním. Prosím o radu, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antidepresiva jako Cipralex mají nástup účinku až tři týdny. Pokud trpíte velkými obtížemi, jak popisujete, kontaktujte znovu svého psychiatra a informujte ho o tom. Může například na přechodnou dobu, bude-li to vhodné a žádoucí, předepsat rychleji účinné léky nebo může zcela přehodnotit léčbu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x