Výhřez plotének

Dobrý den , ráda bych vysvětlila nález CT.L4-5 cirkulární protruse disku do 2mm kořeny bez komprese,chondroza disku. L5-S1 posteromedialni herniace disku 5-6mm,komprese duralniho vaku ventrálně,nevýrazný vakuový fenomén v meziobratl.ploténce,interverteb.artroza,v dolní krycí ploténce L5 Schmorluv uzel,snad minimální kompreseL5 I.sin.Nápadná chondroza disku.CT bylo provedeno r.2010 cvičím, ale při mém zaměstnání ošetř.telat,kdy je velká námaha, je jako bych necvičila,snad udělat nové CT jestli se to více nehnulo Poraďte jak dál léčit.Děkuji

Odpověď odborníka:

Vaše práce je jistě namahavá. Záleží, jak mnoho a jaké potíže nyní máte, zda bolesti vystřelují do dolní končetiny. Pokud tomu tak je bylo by na místě vyšetření na ortopedii a zhotovení nové nejlépe magnetické rezonance na oblast dolní bederní pateře. Dosavadn vámi popisovaný nález - počínající degenerativní změny a nevelká herniace v úseku L 5/S1 Podle klinického výsledku a obrazu MR potom další terapie. Jistě je vhodné omezit co nejvíce zvedální těžkých břemen v předklonu. Omezení námahy v chladu. Podle instruktáže na rehabilitaci cvičit především relaxační cvičení večer před večeří. Jinak samozřejmě dle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x